CITTASLOW TÜRKİYE III. EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ, Cittaslow Türkiye ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından 29/30 Haziran 2018 tarihlerinde Cittaslow Göynük ev sahipliğinde GÖYNÜK/Bolu’da gerçekleştirilecektir.

CITTASLOW TÜRKİYE III. EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ’nin amacı; sürdürülebilir gastronominin temel ilkelerini içeren İYİ-TEMİZ-ADİL uygulamaları tartışmaktır. Eko-gastronomi; çevresel sürdürülebilirlik ilkelerine uyulduğunda, toplumun sosyo-kültürel ve ekonomik olarak da gelişebileceğini öne sürer. Bu açıdan; eko-gastronomi aynı zamanda sürdürülebilir gastronomi olarak da adlandırılmakta ve gelişen bir sistemin tüm parçalarıyla iletişime geçmektedir.

Sürdürülebilir her geleneksel gıdanın ardında yüzyıllara uzanan bir bilgi birikimi, beceri, akıl ve yaratıcılık vardır. Beslenme eylemini üretimin bütünleyici ve ayrılmaz bir parçası olarak gören eko-gastronomi; üretici, satıcı, aşçı, çiftçi ve tüketiciden oluşan geniş bir ağı içerir.

Yeryüzündeki tüm insanların sahip olduğu temel insan haklarından biri, yaşamlarının ve toplumlarının sürdürülebilirliğini sağlayacak düzeyde yeterli gıda üretmektir. Ancak; bunun bedeli doğanın dengesini bozmak olmamalıdır. İnsanlar ve toplumlar artık görmezden gelmemeli; yediklerimiz konusunda seçtiklerimiz yeryüzünü yönlendiriyor. Başka bir anlatımla; nasıl bir gelecek istiyorsak onu yemeliyiz.

CITTASLOW TÜRKİYE III. EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ’nin ana teması MİRAS MUTFAKLAR olarak belirlenmiştir. Sizin de bu ana temaya dayalı olarak aşağıdaki konularda söyleyecekleriniz ve tartışacaklarınız varsa; CITTASLOW TÜRKİYE III. EKO-GASTRONOMİ KONGRESİ’ne bekliyoruz:
• Miras Mutfaklar ve Mutfak Gelenekleri
• Miras Mutfaklar ve Sürdürülebilirlik
• Miras Mutfaklar ve Kültürel Boyutları
• Miras Mutfaklar ve Yerel Kimlik
• Tarımsal Miras ve Kırsal Yaşam
• Miras Mutfaklar ve Tarım Politikaları
• Miras Mutfaklar ve Nostalji
• Yadigar Ürünler ve Gıda Çeşitliliği
• Dini Miras ve Mutfak Gelenekleri
• Miras Mutfakların Yönetimi ve Pazarlaması
• Miras Mutfaklar ve Turizm
• Miras Mutfaklar ve Gastronomi Festivalleri
• Miras Mutfaklar ve Slow Food